Monday, October 11, 2010

TerLanGGar 'SesuAtu'

salam..
kali ni aku nk cite penglaman yg aku rse mse blek kg ritu..

8 Oct 2010..

ari tu aku nk blek kg(mersing) nek bas..
p mlgnye tiket xde..
so aku pn mengajak la BELIAU blek skali ngn nek JFL merah aku tu..
lbey kuang kol 8 kteowg pn grak kuar dari tol ayer keroh..
perjalanan nye ok je..
sampai la kuar tol ayer hitam..
at kluang tukar driver..
aku lak yg drive kali ni..
aku pn drive la memecah keheningan malam..

sampai kahang, simpang masok nitar..

dalam keadaan ujn renyai2..
tetibe,
aku npk 1 lembaga terbaring tengah jalan..
berbulu2, wane itam kelabu..
besarnye sebesar 1 jalan tok sbiji kete..
(remang bulu tengkuk aku)

untuk ngelak dari lggar 'die', aku paut stereng ke kanan..
p aku still lggar ekor die..
mengempar la JFL aku tu..
nseb bek aku ley kawal ag, itu pn nyaris terlanggar pemantol cahaye sblh kanan aku..

ALLAHUAKBAR!!!

aku terberenti sekejap..
slmat ade BELIAU tman aku blek wktu tu..
lau x, xtau la aku..
x smpai 10 saat..
tanpe toleh belakang dah
aku trus smbung perjalanan..
perasaan nye??????
jgn tye la..
relex dlm cemas..
memg senyap sekejap x berbunyi..
aku pikir kn rasional nye pe 'benda' tu..
smpai smpng nitar-mersing, aku trus tukar drive..

ALLAHAMDULLAH..

kteowg smpai umh ngn selamat..

9 Oct 2010..

aku blek kg pn sbb nk tgok abg aku berubat..
(bg yg tau la)
lau yg tau sakitnye, tau la..
yg x, aku hye ley kate penykit mistik..
then disbab kn rase x sdp ati, aku mtk ayh aku tye kn 'benda' yg aku lggar tu..
tibe2 owg yg tukang ubat tu menurun, "yg awk lggar tu hantu golek"..
mmg sejujur nye, bederau darah aku dgr mase tu..
menggigil 1 badan..
rase nk ngis pun ade..
p alhamdullilah..
semangat aku dh pulih sikit..
mudah2an kekal la hendaknye..

yg aku tau, ni sume bg pengalaman kt aku..
wat BELIAU (HAZIQ HILMI);
 ( hensem dak ni, die pesan soh state cm tu..)
thanks ye sbb tman kn owg blek..
lau x sowg2 mase tu, xtau nk watpe..
jase anda amat dikenang.. (^_^)



betol atau x yg aku lggar tu hantu golek?

WALLAHUALAM..





Sunday, October 3, 2010

adekah BENAR die JODOHKU?




conpius!!!!
p epy gak..
hehehe

4 ari sblm tarikh ni..

nkd xnk dh col die, msg die..
kire prg besar abes ah..
lega ade, sdey ade, rindu ade.
cmpur baur.
p hari tu berjln ok je.
cume mlm la rse gnjil skit sb xde dpt col sblm tido..
huhuhu

2 ari sblm tarikh ni..

g trun mkn kt wrong biase..
ari tu lapar gler ah..
kul 11.20 dh nynyi2 prot ni..
bwu je aku msok kdai tu, die pn smpai..
adesss!!!
ni suratan atau  kbtln ni..
cehhh!!!
die plwe mkn, aku join la..
sbnrnye ade smthng aku nk tye die..
p xjadi..
coz sgn ngn mbe2 die..
almklum la aku ni 'JANDE' die.
ceit!!! sadis byi nye haa..
p tu la, xtertlan nsi kt tkak ni haa..
cm smcm je mbe die ngok..
agk2 dowg xpnh tgo owg scntik aku kot..
opsss!!!

ari ni..

"bila ku liht bintg, semua bgitu indh terbntg d lanngit,
sinar ku lht bulan"~
(ringtone hp aku daa)

mak die col la..
ana..
ana tau x die p beraye?
huhuhu
di pendekkn cite..
ana tpon die, nsht kn die ye..
piat2 tlinge die skit..
tlg tgok2 kn die..
at last n yg pling pntg, 
MAKCIK SYG ANA..
dgn perasaan yg btol2 ade kt ati ni,
ANA PUN SYG MAKCIK..
p/s: time ksih sbb syg ana cik..

so aku pn tpon la owg berkenaan..
n smpai kn pe yg ptot..

Camne nk jaoh cmni??
ini suratan atau kebetulan?
adekah benar die jodohku?
WALLAHUALLAM~



Friday, October 1, 2010

Wednesday, September 29, 2010

Tuesday, September 28, 2010

Sunday, September 26, 2010

Monday, September 20, 2010

Monday, July 26, 2010