Sunday, March 13, 2011

kEmaNa kAh Ia pErGI??

pernah x korg rase something bile beri sesuatu kpd org len?
ikhlas ke korg?
redha ke korg?

its happen 2 me..
give something wif smile, get back wif hurting..
(btol ke ayat ni? HENTAM jela)

cne nk cite ek?
nt lau slh cite, ade yg terasa.
p lau x cite makan dalam tu..

AKU WAT AYAT YG KALIS2 SKIT LA.. ngeh3~

aku rase aku ni x la berkire sgt org nye..
so lau aku give it or let be something happen, aku ikhlas kan ati je..
n lau bg barang pade mbe2, tlg mbe2 aku mmg releks jela, ngn kate len la ikhlas..
p org kate lau ikhlas ni, x bek kite sebut2..
tp masalah gak lau x sebut ni, nt org pijak kepale kite ni..

aku ni pon kurg pandai la lau nk refuse lau org mtak tlg..
nk2 lau aku boley tlg, mmg x dihmpakan la..
tp dh dkt 4 taun aku hidup cm ni..
(since abes spm)
n aku kekadang tu cm di tindas..

pernah n byk kali gak la aku tlg mbe2, dgn sesungguh n sememangnye ngn aty yg ikhlas..
cm ne aku sure aku ikhlas?
sbb till d end aku mpu tersenyum n xrse terbeban di hati n dibahu..
p d problem happen when mereka ni xsedar  diri dgn memBELAGAKkan diri mereka depan aku ngn harta yg sedikit..
nk tmbh panas aku, mulut mereka ni meLANCANG tanpa tgok keadaan sekeliling n tnpe peduli keadaan org depan mate..
akibatnye?
aku cm nk tarik balik ikhlas aku tu..
(cmno tuh?)
KALAU BOLEY..

Friday, March 4, 2011

kE mANa AraH Tuju?

Di jendela itu aku berpikir
Di jendela itu kadang2nya aku merintih
Di jendela juga aku menangis.

Kata orang, 
Pengalaman pengajaran diri
Kesulitan penguat hati.

Jika benar apa dicerita
Kenapa ianya menyukarkan hati?

Di situ muhasabah diri ku lalui
Luahan hati kuhalusi.

Jendela itu,
Membuat mataku terbuka lagi
Mindaku merencena yang hakiki.

Friday, January 28, 2011

believe!

ape korg rase bile kene BACKSTAB???

aku pnah kene..
korg pon mesti penah kan..
seyes kejam gile aku rase wktu tu..
even skang pon, lau ingt pon menyirap je rase..
yes aku dh maap pon org tu,
p bley ke kepercayaan tu sepenuh nye cm dulu??

aku ni xla golongan yg suke berdendam..
p pengalaman wat aku lebey berhati2 n selalu syak.

thats the point! 
SYAK!

bley ke org hidup ngn syak semata?
sometime kene believe gak an..

Monday, January 24, 2011

=l

KELETIHAN wat aku terasa nk wt entry rini..
ary ni aku rase letih nk mati..
mkn sikit gile pg td..
then trus g tmpt yg aku kene g.
n smpai skng xmkn ag, nsi n air yg aku beli aku tgok gitu je..
bdn gigil prot lapa, p xtetarik pon kearah itu..
niat bek di salah erti wat aku lagi sedey..
n xkn la terbuke selera lak kan..


DOA 1 pengharapan bg setiap org..
tp bukn doa yg mcm tu..
dlm keadaan marah pon aku rase x ptot die kate cm tu.
"ALLHAMDULlILAH, pas ni awk plak" respon bile aku cite sal ade dak ilng kt utan..
yes! org yg aku syg doa kn aku mcm tu..
so wht do u expect?
ktewa bgai nk gile, ngis bagai nk mati?
aku hye duk diam tnpe ape2 perasaan..



Monday, October 11, 2010

TerLanGGar 'SesuAtu'

salam..
kali ni aku nk cite penglaman yg aku rse mse blek kg ritu..

8 Oct 2010..

ari tu aku nk blek kg(mersing) nek bas..
p mlgnye tiket xde..
so aku pn mengajak la BELIAU blek skali ngn nek JFL merah aku tu..
lbey kuang kol 8 kteowg pn grak kuar dari tol ayer keroh..
perjalanan nye ok je..
sampai la kuar tol ayer hitam..
at kluang tukar driver..
aku lak yg drive kali ni..
aku pn drive la memecah keheningan malam..

sampai kahang, simpang masok nitar..

dalam keadaan ujn renyai2..
tetibe,
aku npk 1 lembaga terbaring tengah jalan..
berbulu2, wane itam kelabu..
besarnye sebesar 1 jalan tok sbiji kete..
(remang bulu tengkuk aku)

untuk ngelak dari lggar 'die', aku paut stereng ke kanan..
p aku still lggar ekor die..
mengempar la JFL aku tu..
nseb bek aku ley kawal ag, itu pn nyaris terlanggar pemantol cahaye sblh kanan aku..

ALLAHUAKBAR!!!

aku terberenti sekejap..
slmat ade BELIAU tman aku blek wktu tu..
lau x, xtau la aku..
x smpai 10 saat..
tanpe toleh belakang dah
aku trus smbung perjalanan..
perasaan nye??????
jgn tye la..
relex dlm cemas..
memg senyap sekejap x berbunyi..
aku pikir kn rasional nye pe 'benda' tu..
smpai smpng nitar-mersing, aku trus tukar drive..

ALLAHAMDULLAH..

kteowg smpai umh ngn selamat..

9 Oct 2010..

aku blek kg pn sbb nk tgok abg aku berubat..
(bg yg tau la)
lau yg tau sakitnye, tau la..
yg x, aku hye ley kate penykit mistik..
then disbab kn rase x sdp ati, aku mtk ayh aku tye kn 'benda' yg aku lggar tu..
tibe2 owg yg tukang ubat tu menurun, "yg awk lggar tu hantu golek"..
mmg sejujur nye, bederau darah aku dgr mase tu..
menggigil 1 badan..
rase nk ngis pun ade..
p alhamdullilah..
semangat aku dh pulih sikit..
mudah2an kekal la hendaknye..

yg aku tau, ni sume bg pengalaman kt aku..
wat BELIAU (HAZIQ HILMI);
 ( hensem dak ni, die pesan soh state cm tu..)
thanks ye sbb tman kn owg blek..
lau x sowg2 mase tu, xtau nk watpe..
jase anda amat dikenang.. (^_^)



betol atau x yg aku lggar tu hantu golek?

WALLAHUALAM..





Sunday, October 3, 2010

adekah BENAR die JODOHKU?




conpius!!!!
p epy gak..
hehehe

4 ari sblm tarikh ni..

nkd xnk dh col die, msg die..
kire prg besar abes ah..
lega ade, sdey ade, rindu ade.
cmpur baur.
p hari tu berjln ok je.
cume mlm la rse gnjil skit sb xde dpt col sblm tido..
huhuhu

2 ari sblm tarikh ni..

g trun mkn kt wrong biase..
ari tu lapar gler ah..
kul 11.20 dh nynyi2 prot ni..
bwu je aku msok kdai tu, die pn smpai..
adesss!!!
ni suratan atau  kbtln ni..
cehhh!!!
die plwe mkn, aku join la..
sbnrnye ade smthng aku nk tye die..
p xjadi..
coz sgn ngn mbe2 die..
almklum la aku ni 'JANDE' die.
ceit!!! sadis byi nye haa..
p tu la, xtertlan nsi kt tkak ni haa..
cm smcm je mbe die ngok..
agk2 dowg xpnh tgo owg scntik aku kot..
opsss!!!

ari ni..

"bila ku liht bintg, semua bgitu indh terbntg d lanngit,
sinar ku lht bulan"~
(ringtone hp aku daa)

mak die col la..
ana..
ana tau x die p beraye?
huhuhu
di pendekkn cite..
ana tpon die, nsht kn die ye..
piat2 tlinge die skit..
tlg tgok2 kn die..
at last n yg pling pntg, 
MAKCIK SYG ANA..
dgn perasaan yg btol2 ade kt ati ni,
ANA PUN SYG MAKCIK..
p/s: time ksih sbb syg ana cik..

so aku pn tpon la owg berkenaan..
n smpai kn pe yg ptot..

Camne nk jaoh cmni??
ini suratan atau kebetulan?
adekah benar die jodohku?
WALLAHUALLAM~



Friday, October 1, 2010